SATIŞ SÖZLEŞMESİ

SATIŞ SÖZLEŞMESİ

İptal Ve Sözleşme Koşulları

 

İşbu sözleşme 1.Anafartalar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:18-1/1 Şehzadeler/Manisa adresinde bulunan Sultan Turizm Seyahat Acentesi ile aşağıda ve sözleşmeye ekli belgelerde adı soyadı yer alan müşteri arasında akdolunmuştur. İşbu sözleşme, yazılı olarak veya mevzuatta elektronik posta, kısa mesaj, internet, ve benzeri her türlü araç ve ortamı şeklinde belirtilen kalıcı veri saklayıcısı yoluyla da mesafeli olarak kurulabilir

İPTAL VE SÖZLEŞME KOŞULLARI

1. Sultan Turizm, turlara kayıt yapılırken toplam bedelin tamamını tahsil etmek durumundadır. Yurtdışı turlarda tur bedeli olarak belirtilen yabancı para cinsinden ödemelerde, ödeme günündeki Sultan Turizm’in belirleyeceği kur uygulanır.

2. Sultan Turizm, hedefteki katılımın altında kalan bazı gezilerin gerçekleşmeme riskini ortadan kaldırmak için, gerek gördüğü taktirde bazı geziler ve bu gezilerdeki otel klasmanlarıyla ilgili promosyon fiyatlamaları uygulayabilir. Bu özel durum aynı geziye önceden kayıt yaptırmış müşteriler açısından bir indirim hakkı doğurmaz.

3.Tüketicinin, kendisi veya 1. derece akrabalarının 10 günlük mutat iştigaline engel olan rahatsızlıkları veya ölümlerini tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak resmi kurul raporu ile hizmetin başlamasından önce yazılı ibrazı, iptal/devir maddelerinin istisnasıdır. Tüketici, hizmetin başlamasına tam 7 gün öncesine kadar acenteyi yazılı bildirim şartı ile turu istediği kişiye devredilebilir. Devralan, bakiye ve devir sebebiyle doğan tüm masraflardan devreden ile beraber sorumludur.

 4. Katılımcı, fesih talebini paket tur düzenleyicisi veya aracısına yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirmek kaydıyla sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebilir. Tur hareketine 30 gün kalana kadar iptallerde ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar hariç olmak üzere, ödediği ücretin tamamı Katılımcıya iade edilir.Tur hareketine 29 ile 15 gün kalana kadar yapılan iptallerde ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar hariç olmak üzere, Katılımcıya toplam tur bedelinin %50 si iade edilir. Katılımcının o ana kadar ödediği ücret %50’nin altındaysa aradaki fark kendisinden tahsil edilir. Harekete 15 günden az kala yapılan iptallerde toplam tur bedelinin iadesi yoktur.NO SHOW uygulanır.

5. Katılımcının iptal talebinden önce vize müracaatı yapılmışsa vize bedeli iade edilmez. Sultan Turizm vize işlemlerinde sadece aracı konumunda olup konsolosluklar tarafından vize verilmemesi halinde hiçbir sorumluluğu yoktur. Bu gibi Katılımcının vize talebinin Konsolosluklarca reddi halinde , rezervasyon yaptırdığı turun özelliğine göre iptal koşulları geçerli olur. Herhangi bir gecikmeden ve belge eksikliklerinden doğabilecek aksaklıklardan Sultan Turizm veya Aracısı kesinlikle sorumlu değildir. Sultan Turizm veya Aracısının aldığı vizenin tarih ve içeriği Katılımcı tarafından kontrol edilmelidir.Vize alınamaması durumunda işbu sözleşmedeki iptal koşulları geçerli olup bu hükümlerin belirlediğinin dışında bir iade veya tazminat söz konusu değildir. Vize alınmış olmasına rağmen, Türkiye’den çıkışına izin verilmeyen veya seyahat edilen ülkede herhangi bir nedenle içeri sokulmayan Katılımcılara herhangi bir ödeme yapılmaz ve bu durumdan Sultan Turizm veya Aracısının sorumluluğu yoktur. Katılımcının vize talebinin Konsolosluklarca reddi halinde , rezervasyon yaptırdığı turun özelliğine göre işbu sözleşmedeki iptal koşulları geçerli olup bu hükümlerin belirlediğinin dışında bir iade veya tazminat söz konusu değildir.

6. Erken rezervasyon dönemi, promosyon turlar, resmi tatil, dini ve milli bayram dönemlerini kapsayan turlarda değişiklik ve iptal yapılamaz. Doğal afetler, olumsuz hava koşulları, yol engeli, grev, terör, halk hareketleri, savaş, savaş ihtimali, karantina ihtimali, öngörülemez teknik hususlar, uçak gecikmeleri gezinin başlamasına veya devamına engel teşkil ediyorsa taraflarca mücbir sebep olarak kabul edilir. Söz konusu ülkeye ait elçilikler ya da resmi makamlarca bu mücbir sebepler kabul edildiğinde havayolları ve otellerin bu deklare ışığında iptal ve iade koşulları geçerlidir. Bu süreçte Sultan Turizm ve Aracısı sözleşmenin hiç veya gereği gibi ifa edilmemesinden doğan zararlardan sorumlu tutulamaz.

7. Katılımcı kendisiyle ilgili mücbir sebebe ilişkin resmi makamlardan aldığı her türlü rapor veya belgeyi Sultan Turizm veya Aracısına vermek durumundadır. Mücbir sebebi istenen sürede belgeleyemeyen veya eksik olarak belgeleyen Katılımcılar Sultan Turizm veya Aracısından herhangi bir talepte bulunamazlar.

8. Sultan Turizm veya Aracısı, havayolu ile yolcular arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 tarihli Lahey Protokolüne tabidir. Gezi programında belirtilen uçak, otobüs, gemi, tekne, tren ve diğer ulaşım araçlarının yolculuklarındaki hareket saatleri ilgili kuruluşların resmi programlarına göre hazırlanmıştır. Bu saatlerin değişmesi, tarih değişiklikleri ve buna bağlı yapılan program değişiklikleri, rötarlar Sultan Turizm veya Aracısı’nın iradesi dışındaki olgular olup, bu olaylar uluslararası havayolu mevzuatı, uluslararası andlaşmalar, diğer taşımacılık mevzuatı kuralları gereğince değerlendirilir. Bu sözleşmede yazılı olmayan hususlarda yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri, IATA, diğer konvansiyonlar, taşımacılık mevzuatı kuralları, Türkiye’nin taraf olduğu uluslar arası sözleşmeler ve bunlara bağlı çıkartılmış tüzük, yönetmelik ve her türlü mevzuat hükümleri uygulanır.

9. Sultan Turizm veya Aracısı, konaklama tesisleri ve taşımacı kuruluşların tur programında belirtilen zaman ve vasıfta hizmet sunması için gerekli özeni gösterir. Kafileli programlarda belirtilen tüm otel isimleri V.B. (ve benzeri) olup yıldız kategorisi ve mesafe olarak örnek teşkil etmek için yazılmıştır. Belirtilen isimli otelde konaklama yapılacağı anlamına gelmez. Ulaşım araçları ve konaklama tesislerinde Sultan Turizm veya Aracısının iradesi dışında gelişen olaylardan doğabilecek arıza, kaza ve kayıplarda ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkabilecek sorunlarla, siyasi olay, grev, devletlerarası ilişkilerdeki değişiklikler, terör, halk hareketleri, savaş ihtimali, doğal afetler, olumsuz hava şartları, sis ve öngörülemez teknik sorunlar gibi olağanüstü ve mücbir sebeplerden ve/veya Katılımcının kusurundan dolayı sözleşmenin hiç veya gereği gibi ifa edilememesinden Sultan Turizm  veya Aracısı sorumlu tutulamaz.

 10. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir, tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce konfirme edilmesi gerekmektedir. Yolcular uçak saatlerinin değişebileceğini bilerek turu satın almıştır. Yolcuların gezi tarihinden 48 saat önce Sultan Turizm veya Aracısından konfirmasyon talep etmeleri ve belirtilen saatlerde randevu yerinde olmaları şarttır. Aksi durumda doğacak sorunlardan Sultan Turizm veya Aracısı sorumlu tutulamaz. Sultan Turizm veya Aracısı da değişiklik haberi aldığı an en kısa sürede yolcularına bildirir.Ayrıca gidilecek ülkenin mevzuatlarına göre turistlerden alınması gereken vergi, şehir giriş ücretleri, otel konaklama vergileri, harç v.b. gibi ödemeler Katılımcıya aittir.Seyahat süresince, başlangıcında ve sonunda gezilen ve konaklanan yerlerde Katılımcılardan kaynaklanacak hasar, zarar ve kayıplardan Sultan Turizm veya Aracısı sorumlu değildir.

 11. Çocuk indirimleri, çocukların ebeveynleri ile aynı odada 3. veya 4. kişi olarak kalmaları durumunda uygulanır. Ancak otelde yatak ve uçakta koltuk işgal ederse tam bedel alınır.

12. Şehir turları ve ekstra turlar, içeriği değişmemek şartıyla, programda yazılandan farklı günlerde düzenlenebilir. Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. Bildirilen kalkış noktaları dışında yolcu alımı yapılmamaktadır. Sultan Turizm veya aracısı otobüslerin kalkış varış saatleri ve program içeriği konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

13. Sultan Turizm veya Aracısından alınan seyahat paketi dahilindeki uçuşlar sırasında meydana gelebilecek herhangi bir bagaj kaybı ve/veya hasarı durumunda havayolu şirketinin uygulayacağı kurallar geçerlidir, Sultan Turizm veya Aracısının herhangi bir sorumluluğu yoktur.Katılımcılar para, ziynet eşyaları,değerli eşyalarını, kimlik ve pasaport gibi önemli belgelerinin güvenliğinden kendileri sorumlu olup oluşacak kayıp, hasar ve çalınma durumlarında sorumluluk tamamen Katılımcıya aittir. Ulaşım araçlarında, ilgili ve/veya resmi kuruluşlar tarafından belirlenen bagaj taşıma kuralları geçerlidir. Kurallar dışına çıkılması halinde ortaya çıkan cezalarda Katılımcı sorumlu olup, Sultan Turizm veya Aracısı sorumluluk taşımaz.

 14. Seyahat paketi dahilindeki uçak yolculukları haricinde, gezinin her aşamasında bagaj ve kişisel eşyaların sorumluluğu Katılımcıya aittir.Seyahat esnasında kaybedilen değerli eşya ve pasaport, kimlik, uçak bileti vb. belgelerle ilgili olarak doğan masraflardan Sultan TurizmE veya Aracısı sorumlu tutulamaz.

15. Tura katılan 18 yaş altındaki yolcuların ebeveynleri yasal belgelerini bulundurmak ve ibraz etmekle yükümlüdür.

16. Katılımcıların şikayetçi olduğu hususları hizmetin ifası sırasında yazılı olarak yetkiliye bildirmesi iyi niyetli tüketicinin özen borcudur. Katılımcının şikayetçi olduğu halde hizmeti sonuna kadar kullanması şikayetçi olduğu hususlar ile ilgili ikame hizmet ve bedel iadesi gibi tazminat haklarını ortadan kaldırır.

17. Sözleşmede adı bulunan geziye katılacak kişiler, kayıt işlemleri başkası tarafından yapılmış ve imzalanmış olsa dahi, sözleşme maddelerini, okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırlar.Tarafların hür iradesi ile ve tüm maddeleri okunarak tanzim ve müzakere edilmiş ve imza olunmuştur.Konu hakkında tereddüde yer vermeyecek şekilde bilgi sahibi olarak, izin vermiştir.

 Yukarıdaki sözleşme koşullarını şahsım ve tura katılacak rezervasyonda adı geçen diğer kişiler adına da okudum, müzakere ederek kabul ettim. Paket tur sözleşmesini, tur kayıt formunu, tanıtım broşürünü, sigorta poliçesini ve ödeme makbuzunun örneğini şahsım ve tura katılacak rezervasyonda adı geçen diğer kişiler adına teslim aldım.



 

whatsapp ile iletişime geç